Jeugdlessen 2018

LTC Ruïne van Brederode is een gezellige familievereniging met ruim 350 jeugdleden en 650 volwassen leden.

Lidmaatschap en tennisles gaan bij de jeugd samen.
Mini's (4&5 jaar) 25 min. les - zonder vrij spelen € 83,00
Benjaminjeugd (6 & 7 jaar)- zonder vrij spelen € 148,00
Basisschooljeugd (voor 1 okt 8 jaar) met vrij spelen € 172,00
Middelbare schooljeugd met vrij spelen € 183,00

Er is ook een lidmaatschap zonder les (competitie spelen is dan niet mogelijk) voor € 87,50 euro per jaar. Lekker een balletje slaan wanneer je wilt!
2x trainen kan ook. Voor € 100,00 heb je extra les.
Groepen van 6 pers en/of 1,5 uur trainingen. Zie inschrijfformulier voor de tarieven.
U kunt een formulier opvragen door een mail te sturen naar: .

Elk jeugdlid heeft les in groepen van 8 kinderen, indien nodig op 2 banen van een KNLTB gediplomeerde leraar. Het lesuur is 50 min. en er kan 10 min. zelfstandig worden ingespeeld. De 4 & 5 jarigen hebben 25+5 min les. De jeugdleden worden op leeftijd, speelsterkte en mogelijkheden ingedeeld. Hierdoor ontstaan er homogene groepen die optimaal kunnen trainen. De trainingen zijn aangepast aan de leeftijd en wensen van de groep.

Voor de jeugd zijn er veel verschillende oefeningen met hulpmaterialen zoals ladders, pionnen, ringen, speciale ballen (rood, oranje, groen, geel), Z-balls, medicijnballen en linten. Hierdoor kan er dmv externe focus optimaal getraind worden. Ook de tactische kant van het tennisspel zal worden belicht, indien de spelers hier aan toe zijn.

Er worden lessen gegeven van 3 april tot begin september 2018 met uitzondering van de mei- en zomervakantie en feestdagen (Pasen, Hemelvaart en Pinksteren). In september spelen alle kinderen wedstrijden in de vorm van de clubkampioenschappen. Iedereen op zijn eigen niveau. Mini en 3/4 veld op 3 woensdagen en heel veld kinderen in een toernooischema te volgen op toernooiklapper.nl.

Uitgevallen lessen door regen, vorst of extreme hitte worden helaas niet ingehaald. Het gehele seizoen is vol gepland. Mocht uw kind 2x door overmacht (ziekte, blessure, overlijden of schoolreisje) een les missen dan zijn er 2 mogelijkheden in het seizoen deze lessen op een zondag in te halen (inhaallessen). Data voor de inhaallessen volgen in de nieuwsbrief tijdens het seizoen.

Competitie voorjaar 2018
Er zijn dit jaar 9 voorjaarscompetitieteams en zij zullen hoge ogen gooien! Opgeven voor de voorjaarscompetitie dient jaarlijks al voor 1 december gedaan te worden. Meldt u uw kind na deze datum aan, dan is plaatsing helaas zelden mogelijk. Wanneer je geen plekje hebt kunnen krijgen in de voorjaarscompetitie, kun je altijd wel lekker meedoen aan de Haarlemse Jeugd Competitie, die meestal half juni van start gaat. Nadere info volgt tzt.

Wederom dit seizoen:
Najaarscompetitie. Van half september tot 1 november spelen de teams op zondag (ochtend) jeugdcompetitie van 11 t/m 14 jaar of 11 t/m 17 jaar.

Evenementen 2018
Jaarlijks zijn er meerdere jeugdevenementen, zoals: mini en 3/4-veld wedstrijden, zaterdag interne competitie, Ouder & Kindtoernooi e.d.. Deze staan tzt op de homepage onder "jeugd"en "evenementen" vermeld. Inschrijven kan op het park op de inschrijflijsten bij de kantine of het winkeltje / Klephuis of door een mailtje te sturen naar .

Seizoen 2018
Het zomer tennisseizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2018. We starten op zondag 1 april met het jaarlijkse Warming-Up Toernooi van 10:30 tot 12:30 uur. Wij hebben er nu al zin in, jij doet toch met je vader/moeder/opa/oma mee?!

Ons winkeltje:

Nieuw: we zijn Wilson dealer geworden.

Goed materiaal is belangrijk! Op het park is een professionele tennisshop aanwezig. Hier krijgt u advies op maat en zijn de meeste rackets vrijuit te proberen op de baan. Ook schoenen en kleding zijn vanaf eind maart tot november volop aanwezig.

Merken: K-Swiss, Dunlop, Pro Kennex, Head, Prince, Babaolat, Wilson, Rucanor en Pacific.

Voor inschrijven of informatie kunt u mailen naar  of vul hier hetcontactformulier in.

Tot op de baan!

logo ruine van brederode

Hot News

Er kan nachtvorst zijn. Op een bevroren baan kunt u prima spelen. Bij het ontdooien van de baan (opdooi) wordt de baan nat, blubberig en glad. Graag dan eraf gaan, anders gaat de baan stuk. Bedankt!
 
Winterlid parkleden € 27,00
Niet-parkleden € 45,00
 
Lidmaatschap heel jaar 
Overdag lid € 177,00
Algemeen lid € 208,00
 

Open Toernooi

Via onderstaande link kan je de schema's bekijken voor het Open Toernooi Ruïne van brederode (8-15 juli):

Club van 100

clubladder

sportconnexions

Clubladder

Elke 2 weken een leuke ladderwedstrijd

Speel mee op de Tennispark Brederode ladder en wij regelen ladderwedstrijden op jouw niveau. Jij bepaalt hoe vaak en op welke dagen je speelt. Als je wint van iemand hoger wissel je van plek.

Hoe hoog kom jij?

Meld je aan

Of download de gratis app: 'clubladder' van SportconneXions.

App StoreGoogle play

Hoe werkt het?
De eerste wedstrijd word je ingedeeld op basis van het speelniveau dat je hebt opgegeven. Je ontvangt aan het begin van de ronde een email met wedstrijdgegevens, en hebt dan 2 weken om de uitslag te registreren. Je kunt rondes overslaan en wedstrijden doorschuiven naar de volgende ronde. Bekijk hier de volledige reglementen.

Ons Facebook