Zoals gewoonlijk deden we met het eerste toernooi van het jaar geen prijzen, gewoon kennis maken met nieuwe leden en het gravel. We hebben zoveel mogelijk een ieder met en tegen een wisselende partner ingedeeld. Alles op speelsterkte.
Dit gaat natuurlijk niet voor iedereen op i.v.m. het aantal deelnemers en hun sterktes voor zowel de heren, dames en in de mix. De indeling bleek niet gemakkelijk door het uitvallen van het internet, maar na afloop op zondag was iedereen heel tevreden, geen klachten.
Op zaterdag hadden we 43 deelnemers, later meldden zich nog 3 mannen en 1 vrouw aan, waardoor we in totaal op 47 deelnemers kwamen en sommigen i.p.v. 3 meer partijen speelden. Petje af voor Gerrie Hoenderdos, die er 5 speelde. Evenzo André van Vastenhoven. Het weer kon niet beter, alleen hadden we wat meer deelnemers verwacht. Maar we konden nu iedere keer op de voorbanen spelen, hetgeen een gezellige indruk maakt op een park.
Drie partijen van een half uur, dus waren we inclusief de pauzes precies om 17:00 uur klaar. Hierna hield Joop z'n bekende openingstoespraak waarin hij een ieder welkom heette en een goed seizoen toewenste en de Evenementen Commissie bedankte. Daarna liet hij de eerste bal slaan door voorzitter Frans Blokland, die het er trouwens knap van afbracht door baan 2 te halen. Helaas niet het record van Hans-boem boem-Coesel verbeterend.
Het verzoek van Hak Nieuwveen het geheel op te vrolijken met een trompetsolo kon niet worden gehonoreerd, aangezien Hak nog niet verder kwam dan het nummer de "Last Post", hetgeen op deze dag bepaald niet toepasselijk was.
Hierna vlag hijsen samen met dochters Mieke en Sosja. Gelukkig deze maal hiermee geen calamiteiten.
Geruchten gaan dat volgend seizoen een mix groep hierbij het Wilhelmus zullen zingen, dit aan de oproepen van de CDA voorzitter gehoor gevend. De groep is al samengesteld, helaas waren de zangers en zangeressen nog niet bij stem en bovendien niet tekstvast.
Dit jaar was het bovendien 10 jaar geleden dat Mieke, Cécil en Sosja de leiding van het park hadden overgenomen. Ik weet niet of iedereen hiervan op de hoogte was, maar hiervoor in ieder geval nog proficiat!
Alle aanwezigen werden in ieder geval namens de dames getrakteerd op bubbeltjeswater en gebak. Kortom, een prima dag en tot ziens op 1e Pinksterdag!
 
Ad