17 september 2016 Gentlemen's Day                                
 
Deze keer met  een nieuwe opzet. Niet volgens speelkaarten, maar zoveel mogelijk indelen op sterkte,indien niet mogelijk met "Finger-spitzen gefuhl". Geen sets tellen,alleen games, bij deuce een beslissend punt spelen.                                                                                                            
 
14.00 uur aanvang toernooi. 29 man hadden zich opgegeven,die  op twee na allen op tijd aanwezig waren. Beide heren worden voortaan verzocht,dat zij zich op tijd afmelden! Gelukkig was het prachtig weer, droog, 22 graden en geen wind. Good-old Kees Lokerman was na een langdurige blessure en na nare privé omstandigheden weer aanwezig, petje af! Hak en ik waren er voor de tijdcontrole en het beoordelen van de technische vaardigheid van de deelnemers,welke aan de technische commissie i.v.m. toekomstige indeling voor de competitie wordt doorgegeven. Zo viel de techniek van Maarten den Heijer tegen en was z'n vroegere backhand tot een bedenkelijk niveau teruggelopen.Toen hij ook nog met z'n racket begon te smijten en na de partij de schuld aan ons gaf, dat we niet op tijd hadden afgeblazen was voor ons de lol eraf. Boem,boem Hans Coesel speelde als vanouds, z'n tegenstanders met slagen teisterend, zodat de bal net voor de baseline insloeg als een alles vernietigende mortier. Han Mars, spelend met een zootje oud ijzer in z'n knie waardoor we niet met een magneet in de buurt moeten komen, raakt alweer in z'n oude doen, slim en technisch. Z'n oude maat Joop, hoewel z'n slimheid nog overheerst, komt wat snelheid en duidelijk conditie te kort, wekelijks een paar rondjes Bergweg zal hem goed doen.
Tim Ludenhof vinden we wel vooruit gaan, we zullen hem in de gaten hoeden. Voor Jan van Berkel geldt dat hij minder moet ouwehoeren, maar weer eens gaan tennissen, dan komen de prestaties ook wel weer, anders is het een verloren zaak.                                                   
 
Om 16.30 uur was het einde toernooi, omdat de tong ook uit de bek hing hing kon er afgeblazen worden. Gelukkig was de dag er voor de Heineken voorraad aangevuld, zodat de mannen niet op een lap leer hoefden te kauwen, maar de Freddies rijkelijk het ruim konden vullen.          
Rob van den Bronk begon voor de prijsuitreiking met een kort in memoriam voor Theo Koenekoop,die helaas onlangs is overleden.
 
De prijsuitreiking: 1) Hans Coesel 75 pnt d.w.z. 75 pilsjes 2) Han Mars 50 pnt, 50 pilsjes 3) Tim Ludenhof 25 pilsjes                               
De gele rakkers dienden wel op lokatie en dezelfde dag geconsumeerd te worden. Hetgeen geschiedde! De poedelprijs ging naar Dennis Huissen en de prijs voor de hardste service, officieel opgemeten, naar Eric Swanink met 145 km per uur. Hierna eten, oud Hollandse stamppotten. Er kon gekozen worden uit Boerenkool, Zuurkool of Andijvie met spekjes, met erbij Gehaktballen, Warme worst of gebakken speklappen.Alles klaargemaakt door Cécil, chapeau!!! Er werd niet gegeten, maar gevreten, als een stelletje bootwerkers die net een boot met losse balen cacao van 45 kg gelost hadden. Sommigen presteerden het zelfs van alle stamppotten, met bijbehorende vleessoorten op te scheppen. Bovendien moest de gewonnen hoeveelheid bier op, zodat een ieder mutje vol naar huis ging. Gelukkig waren de meesten met de fiets en ik hoop niet dat er nog geblazen moest worden.                                          
Kortweg Gentlemen's Day: voor herhaling vatbaar.      
 
Ad.            
 
P.S.Op maandag waren op de Beurzen de koersen Heineken gestegen.